Gear: DIY Naai-kit

  Kleding die nooit kapot gaat en altijd aardbeitjesfris blijft ruiken, hoe vaak je het ook aantrekt…Bestond dat maar! Helaas behoort het zwaaien met een toverstaf niet tot mijn speciale gaven. Dus als de gaten in mijn sokken of shirt vallen, moet ik mij wenden tot plain old handwerk. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook al geen naaiheld ben, maar simpele gaatjes stoppen moet toch net lukken. Kom op, hoe moeilijk kan het zijn Veth?

  Omdat de meeste reisnaai-kits best zwaar zijn en je niet alles gebruikt, heb ik zelf een kitje in elkaar geflanst.

  Ik heb een mini-ziplock gebruikt, je weet wel, van die plastic zakjes die je bij kledingstukken krijgt waar dan een extra knoop in zit. Erg handige zakjes om klein spul in te bewaren. Hierin bewaar ik 4 veiligheidsspelden, want je weet nooit wanneer je iets bij elkaar moet houden en je een knoop mist. 3 Verschillende naalden van diverse dikten, zowel met een klein oogje als wat grotere oogjes. Ik vond tussen mijn oude naaispullen nog een lichtgewicht draaddoorsteker, die heb ik er maar aan toegevoegd, want stel je moet iets vermaken en je hebt koude vingers. Onder het mom van op alles voorbereid zijn. Het draad heb ik om een afgeknipt stukje karton gewikkeld om het gewicht van een hele rol garen te besparen. En van een klein stukje dubbelgevouwen karton met duct tape heb ik een naaldhouder gemaakt, zodat ik 1. niet meteen in mijn vingers prik als ik de naai-kit induik en 2. het zakje niet kapot gaat.

  Dit is een – door mij – thru-hike approved naai-kitje! 😉

  diy-sewing kit-Bibi Veth, Te Araroa
  diy-sewing kit-Bibi Veth, Te Araroa

  Reacties